Stoerkind

eigenheid uitdagend zelfstandig

7-12 jaar


uitdagend

Stoerkinderen is een groep met de oudste schoolkinderen. Bij deze leeftijdsgroep worden uitdagendere of moeilijkere activiteiten aangeboden. De tochten zijn iets langer, de spellen iets ingewikkelder en de kunstzinnige activiteiten wat moeilijker. De visie en activiteiten zijn wel hetzelfde als ze gewend zijn bij het oerkind. 
De activiteiten sluiten meer aan bij de ontwikkelingsfase van het kind. Omdat deze kinderen een andere fase in gaan zullen er ook andere type activiteiten aangeboden worden. 

 

Ontwikkelingsgericht

Kinderen vanaf 7 jaar gaan een nieuwe ontwikkelingsfase in. De kleuter maakt plaats voor het schoolgaande kind. Ze doen een stapje meer de wereld in en de wereld buiten huis begint een rol te spelen. Dit merk je in hun gedrag en wat ze bezig houdt maar ook praktische zaken ze belangrijke sprongen. Ze beginnen met lezen, schrijven en rekenen en ze kunnen fysiek veel meer aan. Deze wetenschap maken we gebruik van bij de stoergroep. Ontdek de wereld om je heen en wat is jou rol daarin. 

zelfstandigheid

De kinderen worden steeds meer aangesproken op hun zelfstandigheid. Omdat ze nu alles gretig aanpakken en willen leren gaan we dit ook oefenen en aanbieden. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in de moestuin. Alle groepen houden zich in meer en mindere maten bezig met de moestuin maar de stoerkinderen krijgen hier andere verantwoordelijkheden. Daar waar de jongere groepen vooral observerend deel uitmaken van de moestuin cyclus gaan de stoerkinderen zorgen voor het onderhoudt. van ploegen tot oogsten. 

Benieuwd geworden?

Via onderstaande link kunt u direct aanmelden. Je kunt natuurlijk ook altijd sfeer komen proeven en langs komen op onze locatie. Andere vragen? Schroom niet en mail, app of bel voor meer informatie. 

Controleer altijd of u middels HTTPS verbonden bent alvorens u gaat inloggen!

Nog geen account?

Login op uw account