Informatie

Kalender

Carnavalsvakantie: 24 februari t/m 28 februari
Tweede paasdag: maandag 13 2020 april
Meivakantie: 27 april t/m 8 mei 2020
Hemelvaart 21 en 22 mei
Tweede Pinksterdag: maandag 1 juni
Zomervakantie: 13 juli t/m 21 augustus2020

t' Oerke en Het Oerkind zijn gesloten op nationale feestdagen en algemeen erkende feestdagen.

Tijden & Kosten

We bieden peuter dagopvang van 07:00 tot 18:30 uur, de Peutergroep is vanaf 08:30 tot 11:30 uur of met een lekkere gezonde biologische lunch tot 13:00 uur.

De buitenschoolse opvang is 40 weken open van 14:30 tot 18:30 uur. Tijdens vakantie's zijn we vanaf 8:00 tot 18:30 uur open. De kosten zijn 7,50 euro per uur. Als u heeft besloten om uw kind bij het Oerke of Oerkind in te schrijven, krijgt u van ons een contract waar de kosten en uren zijn berekend. Deze gegevens heeft u nodig voor het invullen van de kinderopvang toeslag. 

Documenten

Alle documenten van 't Oerke en Het Oerkind zijn binnenkort hier te vinden. De documenten die inzichtelijk moeten zijn liggen op onze locatie.
Inspectierapporten zijn via de volgende link te vinden.


Informatieboekje online

Plaatsingsprocedure

Na ontvangst van het inschrijfformulier, wordt er gekeken of er op de gewenste dagen de mogelijkheid is om u kind te plaatsen. Inschrijven houdt niet in dat uw kind automatisch geplaatst kan worden .een tweede aanmelding uit eenzelfde gezin van reeds geplaatste kinderen krijgen voorrang. De procedure die wij daarna hanteren gaat op datum van inschrijving. Als er meer inschrijvingen zijn op dezelfde stardatum en er een beperkt aantal kindplaatsen zijn dan wordt de volgorde van inschrijving gehanteerd. De minimale afname is een dagdeel per week. De plaatsing wordt pas definitief na het ondertekenen van het contract.

Aanmelden, proeftijd en beëindiging contract

Aanmelden kan via het inschrijvingsformulier, deze kan online ingevuld worden op de website van Het Oerkind. Deze is ook via de mail of telefonisch aan te vragen. Het Oerkind hanteert een proeftijd van een maand.De opzegtermijn bedraagt een kalendermaand. Dit kan vanaf elke dag van de maand. Als u bijvoorbeeld 26 september opzegt, loopt het contract 26 oktober af. Onderdeel van het contract zijn de algemene voorwaarden.

Wennen

De eerste keer naar de peutergroep of buitenschoolse opvang is leuk, maar vaak ook spannend. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om uw kind een 2  keer mee te laten draaien op de 't Oerke of Oerkind. Met een rustige opstart periode kunnen kinderen wennen aan de pedagogisch medewerkers, de groep en de andere kinderen. Tijdens het intake gesprek bespreken wat de mogelijkheden en uw wensen zijn.

Ophalen en brengen

Het Oerkind verzorgt het vervoer van school van de BSO, ouders kunnen ook aangeven als hun kind zelfstandig naar de blokhut gaat. Het ophalen doen we met de bakfiets, kinderen met de fiets zijn fietsen zelf voor de bakfiets. Als het van tevoren afgesproken is met de begeleidsters kan uw kind spelen bij een vriend(in). Is er niets besproken dan wordt een kind ten alle tijden meegenomen naar de BSO.Tijdens studie of vakantiedagen worden kinderen door ouders zelf rechtstreeks gebracht naar de blokhut waar Het Oerkind gevestigd is. Dit kan tussen 8:00 en 9:00 uur.

Ophalen door anderen

Het kan voorkomen dat een kind niet door zijn ouders opgehaald wordt. In dit geval willen graag vooraf ingelicht worden door de ouders. Dit kunt u doen door te bellen naar de BSO telefoon; 06 154 374 72

Kleding

De buitenkleding is erg belangrijk. Warm, wind en waterdicht maar ook bewegingsvrijheid zijn zaken die van belang zijn. Omdat we veel buiten zijn voor de activiteiten en belevingen kan de kleding vies worden, zorg ervoor dat de kleding sterk genoeg is. Een extra setje droge kleding is handig om aan uw kind mee te geven.Graag informeren wij u welke mogelijkheden er zijn voor de aanschaf van buitenkleding.Voor de bescherming tegen de zon en zijn er zonnepetten en is er biologische zonnecrème.

Eten, drinken & tractaties

Voeding is belangrijk, 't Oerke en Het Oerkind verzorgt het eten en drinken tijdens de BSO tijd. De voeding is van biologische afkomst. De kinderen krijgen brood, fruit en kruidenthee of water en af en toe biologische diksap.

Probeer traktaties zo gezond mogelijk te houden, in het geval dat u toch snoep wilt geven houdt u dan rekening dat deze zonder kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen zijn.

Controleer altijd of u middels HTTPS verbonden bent alvorens u gaat inloggen!

Nog geen account?

Login op uw account