Oerke

spelenderwijs naar het basisonderwijs

2-4 jaar


Spelenderwijs naar het basisonderwijs

De peuters maken kennis met het volgen van een gezamenlijk vast dagritme. Door mee te doen met een groep leren we de kinderen belangrijke sociale vaardigheden aan "SAMEN SPELEND LEREN".

Een rustige ongedwongen veilige sfeer zien we als voorwaarde om jezelf te kunnen ontwikkelen.  We zorgen er voor dat inspannende en ontspannende activiteiten elkaar afwisselen. Denk hierbij aan vrij spel, kringactiviteiten, buitenspel en werkjes uit het dagelijks leven. We prikkelen zintuigen, stimuleren zelfstandigheid, we motiveren samen spelen en we geven ruimte aan de peuter om in zijn eigen tempo zichzelf te ontwikkelen. We helpen de peuter het zelf te doen. 

Een kind dat spelervaring opdoet op de peutergroep kan met meer zelfvertrouwen beginnen aan de basisschool. 

Een dag bij 't Oerke

't Oerke heeft een vast gevarieerd dagritme. Hierbij komen dagelijks aan bod een kringactiviteit, een fruit moment, speel moment en een buiten activiteit. We werken in verschillende thema's en spreken verschillende cognitieve  en sociale vaardigheden aan. Denk hierbij aan het voorbereidend rekenen, taal en samenwerking. We hebben verschillende spelmaterialen die deze activiteiten ondersteunen. 
Tijdens ons vaste dagritme bieden we regelmatig spellessen aan. Zoals peuteryoga, peutergym en natuur educatie. 

Onze grondgedachte is dat we de hele omgeving, inclusief de natuur als speellokaal gebruiken.

Langer spelen beter leren

Spelen is leren. Als oprichters van ‘t Oerke gaan we uit van de gedachte dat het spel en de natuur bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van het kind. Het spelmateriaal en de natuurlijke omgeving nodigt de kinderen uit tot spel. Spel stimuleert ook de zelfontwikkeling. Binnen ’t Oerke krijgen kinderen de ruimte zich te ontwikkelen in hun eigen tempo en hoeven ze niet te voldoen aan cognitieve eisen. Er is ruimte voor eigen ontdekkingen, spelen met andere kinderen en bewegen. Dit geeft kinderen vertrouwen en vreugde. En waar ze plezier aan beleven, kunnen ze zich aan ontwikkelen.

Benieuwd geworden?

Via onderstaande link kunt u direct aanmelden. Heb je nog vragen of wil je een keer een kijkje komen nemen met je peuter neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via onderstaande contact link. 

Controleer altijd of u middels HTTPS verbonden bent alvorens u gaat inloggen!

Nog geen account?

Login op uw account