Oerkind

natuurlijk creatief actief

4-7 jaar


Thuis bij het oerkind

Bij het oerkind willen we een veilige natuurlijke plek creeeren die aanvoelt als een verlengstuk van thuis. Dit doen door middel van kleine groepen, vaste medewerkers en een natuurlijke verzorgde omgeving. 
Doordat er kleine groepen zijn leer je elkaar makkelijk kennen en is er meer tijd voor elkaar. Met een vaste medewerker is het makkelijker om een vertrouwensband op te bouwen. Iedereen kent elkaar en weet wat er speelt. 
De ruimte is prikkelarm ingericht met zoveel mogelijk natuurlijke en huiselijke materialen. Dit alles zorgt voor een huiselijke sfeer. 

Moestuin en natuur

Bij Het Oerkind kijken we met een frisse blik terug naar de oorsprong van onze basisbehoefte zoals voeding. Kinderen zien hoe een zaadje uitgroeit tot een groente die we oogsten, en uiteindelijk op ons bordje ligt in een smaakvol gerecht.
Natuur is overal zoals Natuurmonumenten al zegt zodra je de deur uit stapt stap je in Oer(rr). Dit versterken we bij het Oerkind, kinderen kunnen in een vertrouwde omgeving de wereld en de natuur ontdekken.

Kunst en techniek

Creatieve activiteiten kunnen gaan van het schilderen met water, bouwen van een vlieger tot het uithollen van een pompoen. We maken kunstwerken met, van of in de natuur en we behandelen verschillende technieken. Schilderen, koken, fotograferen of bouwen. Je kunt het zo gek niet bedenken. We gaan vaak mee met de thema's die de seizoenen met zich meebrengen. Ook de kinderen kunnen met hun creatieve inbreng een activiteit invullen.  Wil je weten hoe dat er allemaal uit kan zien, kijk dan eens op onze facebook pagina, hier delen we wekelijks onze activiteiten. 

Sport en spel

Met een uitdagende buitenlocatie naast de deur zijn er een tal van mogelijkheden voor buitensport en spel. De uiterwaarden van Bemmel is bij uitstek geschikt voor dagtochtjes en in de Ward zijn meerdere mogelijkheden voor sportieve activiteiten. 

In de stroom van de dag gaan de kinderen mee in de activiteit die aangeboden wordt. Niet ieder kind voelt zich aangetrokken tot de activiteit. We proberen de kinderen wel te stimuleren deel te nemen aan de activiteit maar ze zijn niet verplicht. Vanaf de zijkant aanmoedigen of observeren kan ook leerzaam zijn. 

Benieuwd geworden?

Via onderstaande link kunt u direct aanmelden. Heb je nog vragen of wil je een keer een kijkje komen nemen met je (oer)kind! Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via onderstaande contact link. 

Controleer altijd of u middels HTTPS verbonden bent alvorens u gaat inloggen!

Nog geen account?

Login op uw account